El trencaossos, perill d’extinció.

El trencaossos (Gypaetus barbatus literalment voltor barbat) és un voltor notablement diferent d’altres aus de presa semblants. Rep el seu nom pel seu costum de remuntar ossos i closques fins a grans altures per a soltar-los, partir-los contra les roques i poder ingerir-los per a alimentar-se. Es tracta d’una espècie amenaçada en àmplies zones de la seua distribució, i en el continent europeu és un animal en greu perill d’extinció que ha desaparegut d’unes quantes regions on abans era abundant.

Jo pense que hauríem de tindre més consciència i coneixement sobre aquestes espècies que estan en perill d’extinció ja que si estes deixen d’existir canviaríem no sols el mig si no també a les espècies que es beneficiaven d’este au. És important protegir-les perquè també són éssers vius i compartim el mateix planeta si no fóra per algunes espècies ni tan sols podríem alimentar-nos.

És un tema de debat perquè els humans estem matant i inclús extingint moltes espècies pel simple fet de la sobreexplotació dels materials que proporcionen o per simple capritx i això em pareix horrible la veritat i no m’agradaria res que esta espècie s’extingira ja que em pareix curiosa i extraordinària.
Nayla S.
,