Mentir és bo o roí?

Tècnicament una mentida és una cosa que diem que no és veritat, o el que és el mateix no dir la realitat.

Però per què mentim?
Jo crec que la gent sol mentir perquè ho veuen necessari moltes vegades perquè no som sincers amb una persona, perquè pensem que igual podem ferir els seus sentiments i eixe motiu és pel que ho fem.
Però és que actualment la mentida està en totes parts, i ja mentixes sense adonar-te compte. Et poses a veure un programa de televisió, un programa en directe, pensant que tot és improvisat, que òbviament hi ha un guió per a saber com es va a desenrotllar el programa però el que moltes vegades no pots o no vols creure és que els propis personatges d’eixe programa tenen un guió amb totes les frases que han de dir, és paregut a un teatre. Açò no se sol creure, però és veritat, en moltíssims programes passa això.
Des de xicotets ens diuen que mentir està mal i sincerament pense que eixa és la primera mentida que ens diuen, com per exemple la típica frase de “arrivarem en cinc minuts” o “si no et portes bé vindrà el coco” i moltíssimes mes coses que ens han dit que no ho considerem mentides o si?
És quasi inevitable no mentir mínim una vegada al dia crec jo.

Tot el món mentix, en tots els llocs es mentix, siga com siga, però és que no som conscients, no li donem la suficient importància a eixa mínima frase que no ens adonem de que és això, una mentida. Crec que es podria viure en una societat sense mentides però crec que seria molt cruel, si ens cenyim a la total realitat deixaran d’existir les il·lusions, les emocions, els sons… en fi crec que mentir ens salva, ens protegix per a continuar vivint.

Alberto S.

,