Ens trobem en perill

Fa uns dies el paròdic espanyol “20 minutos” va publicar un article en la web que parlava de les prediccions del hackeo per a aquest 2022 i les noves amenaces als dispositius mòbils.

Contínuament trobem més missatges a la safata d’entrada del correu. Ens recomanen comprar diferents articles. Pensem que és ‘spam’, però la realitat va més enllà.

Aquesta atractiva forma d’aconseguir víctimes que caiguen en la seua trampa s’anomena ‘SMSishing’ i encara que pensem que no ens pot arribar, s’ha de tindre en compte que hi ha persones que treballen d’açò i són professionals que poden derribar la seguretat dels teus dispositius en uns quants segons.
La forma en la qual actuen és molt sotil en la majoria de casos, i el seu objectiu és tindre el control del mòbil, l’ordinador, la tableta…

Cada vegada hi ha més d’aquests ciberdelinqüents i, per tant, més atacs. Per exemple moltes persones afirmen que reben missatges de plataformes tan utilitzades, com whatsapp o Facebook, i que a simple vista són d’un amic o un familiar, però en realitat és un engany. Cada dia milers de persones són víctimes d’açò, que no és menys que un robatori, de fet agafen algo molt valuós teu, la intimitat.

L’any que ve utilitzarem de més formes els nostres dispositius i la següent encara més. Per això no ens estranya rebre amenaces en augment. Fa no molts anys els nostres diners els teníem nosaltres o el nostre banc, però ara la varietat de plataformes digitals que ens serveixen com cartera són un blanc perfecte.

Hem de pensar en quant valorem la nostra intimitat i protegir bé els dispositius que tenim, així com estar atents d’acceptar condicions que no llegim en pàgines que mai hem vist. A més, és molt comú veure persones que comparteixen les seues contrasenyes amb persones de “confiança”.

Un informàtic experimentat diu:


“Les contrasenyes són com la roba interior, no pots deixar que ningú la veja i cal canviar-la regularment.”


No és un assumpte per a tomar-se-ho a la lleugera, és hora de preparar una muralla per a defensar-nos i guanyar la batalla.

Yasmina 4t ESO

, ,