Cor de porc en humà ¿èxit o fracàs?

Hui dia totes les persones sabem que la medicina està molt més desenvolupada que abans i que s’han fet grans avanços. Però sens dubte aquest és un dels quals ens deixen sorpresos. Es tracta del primer trasplantament de cor d’un porc a un ésser humà. Està impressionant notícia li va succeir a un home de 57 anys anomenat David Bennett en l’estat de Maryland (EE.UU.), que patia una malaltia cardíaca greu i va ser sotmés al trasplantament que va durar huit hores; és clar que el cor del porc va ser modificat genèticament. Finalment tot va resultar eixir bé.

Cal esmentar que també han hagut altres casos de trasplantaments d’òrgans d’animals en humans, denominats xenotrasplantes. Com el de, una altra semblança, un renyó de porc a una dona o el cas d’una bebé que va estar amb vida 21 dies amb el cor d’un primat en el seu xicotet cos.

No obstant, ara ens ve la pregunta:

Serà això segur?

Entenem que la complexitat dels trasplantaments és molt alta. Els metges esperen amb les seues millors expectatives que es puga continuar avançant respecte a aquest tema i així és, “El cor sol ara crega el pols, crega la pressió. Hui està funcionant i sembla normal. Estem emocionats, però no sabem el que ens oferirà el demà. Això mai s’ha fet abans”, va comentar el doctor Bartley Griffith director del programa de trasplantament cardíac en el centre mèdic.

Els avanços han sigut enormes durant l’última dècada gràcies a les noves tecnologies de clonació i edició de gens. “Això obri una gran porta a la medicina que no sabem hui com acabarà. Això brinda la possibilitat que no hi haja faltantes d’òrgans en un futur pròxim” va agregar el doctor Marcelo Nahin Cap de Cirurgia Cardiovascular.

Aquest gran pas més podria donar moltíssimes esperances a totes les persones que esperen un trasplantament.

 

Adela Catari        4t ESO

, , ,