Este any en 1r d’ESO estem treballant d’una manera diferent i innovadora en algunes àrees.
Ens hem animat i mitjançant el treball cooperatiu li hem pegat una volteta als gèneres literaris. Hem buscat la informació que pensàvem que era necessària afegir i hem decidit fer un lapbook. I preguntareu, què és això? Us ho expliquem.
Un lapbook és una pràctica didàctica plàstica que podem realitzar amb els alumnes per aprendre més sobre una matèria determinada o exposar-la sobre una base de cartolina o cartró i alguns materials afegits senzills.
Un lapbook seria un suport desplegable en carolina o cartró que permet exposar un tema. En el seu interior és possi ble incorporar diversos suports: esquemes, fotos, dibuixos, desplegables, … Tot el que pensem i imaginem.
La seua principal utilitat és la treballar la manera d’una manera que podem concentrar molta informació d’una forma gràfica senzilla i divertida.
Nosaltres a més a més ho hem treballat per grups i després hem mostrat en classe tot el que havíem aprés fent una exposició oral ajudats pel nostre lapbook.
Quam hem fet la crítica constructiva del nostre treball la majoria estàvem d’acord en que ens agrada molt treballar de manera cooperativa, ens ensenya i ens genera noves responsabilitats, també hem proposat a la mestra continuar treballant d’aquesta forma.
Alguns de nossaltres hem dit:
Javi: «M’agradaria fer un altre treball».
Asia: «M’agrada molt canviar».
Irene: «És estudiar d’una altra manera».
Lucía A: «M’agrada treballar en grup».
Wenjing: «No m’agrada exposar, però sí les altres parts del treball».
Sergio: «Tornaria a fer-ho en altres temes».
Desitgem que us agraden els nostres lapbooks, 1r d’ESO.