Ser honrat, per què?

Fa un parell d’anys es realitze un estudi pel doctor Robert Feldman, psicòleg de la Universitat de Massachusetts, que va arribar a la conclusió que el 60% dels adults mentixen almenys una vegada en el transcurs d’una conversació de deu minuts, açò va ser i continua sent un fet realment sorprenent.

El propi doctor mostrava el seu sorpresa amb les declaracions següents:

El resultat ens va cridar molt l’atenció –comentó el doctor Feldman– No imaginàvem que mentir fora quelcom tan freqüent en la vida diaria;  Per què serà que, encara que tot el món odia que li esmenten, la mentida és tan comú?

Una de les possibles respostes a esta pregunta podria ser que molta gent pensa que mentir ens pot traure d’algun compromís, poder evitar algun fet dolorós, incomod… i la veritat és que tot el món ens hem trobat davant d’una situació així, però segons la reacció que mostrem, mostrará la persona que realment som.

Per exemple, si el que més ens interessa és quedar be davant dels altres, pot ser excusem una mala acció pensant que el fi justifica els mitjans. Però quan la veritat ix a la llum, cal enfrontar les conseqüències d’haver mentit.

Quines conseqüències provoca mentir i no ser honest?

LA MENTIDA DESTRUÏX LA CONFIANÇA: La confiança és la base de tota relació, aporta estabilitat i seguretat. S’aconseguix quan les persones passen temps juntes, tenen conversacions sinceres i no són egoistes. Però amb només una mentida, o qualsevol acció semblant, es pot destruir la confiança. I una vegada que s’ha perdut, és molt difícil recuperar-la.

LA DESHONESTEDAT ÉS CONTAGIOSA: Un altre estudi realitzat per Robert Innes, professor d’Economia de la Universitat de Califòrnia, va mostrar que “la falta d’honradesa és contagiosa”  quan més temps passem amb algú que mentix, més probable és que també nosaltres acabem mentint

Què hem de triar ser?

Sens dubte, cada persona tria què fer, com ser… però la millor opció sens dubte hauria de ser, ser honrats, les conseqüències que hem vist si no ho som, són innegables, i segurament hàgem sentit el dita de:

“Més val una veritat que duela, que una mentida que desilusione”

,